Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán - archív

Orbán Viktor: Hamarosan többen lesznek védettek, mint akik nem azok

2021.04.16
08:44
2021.04.16
13:28
Forrás
hirado.hu
Ha nyolcmillió oltható emberrel számolunk, akkor mintegy négymillió beoltott lehet a napokban Magyarországon - fogalmazott a magyar kormányfő.

Az óvatosság és a fokozatosság miatt döntött úgy a magyar kormány, hogy a felsősöknek marad a távoktatás – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő kiemelte, az iskolák újraindítása mindig nehéz, mert a közvélemény megosztott, de a kormány figyelembe vette, hogy az utóbbi tíz napban nagyon megnőtt a gyermekeiket bölcsődébe vivők száma, és azt is, hogy a honvédség fertőtlenítette az intézményeket. A magyar miniszterelnök hozzátette, hogy a tanárok közül kevesebben jelentkeztek oltásra, mint amire ő számított, de akik kérték, azok be lettek oltva. Orbán szerint ennek ellenére a magyar oltási ütem jól halad. A következő hat hét döntő lesz, ebben az időszakban megduplázzák a beoltottak számát, emelte ki a kormányfő. Azt mondta, pillanatokon belül át fogjuk lépni azt a küszöböt, amikor már többen lesznek védettek, mint akik nem azok. Ez nyolcmillió oltható emberrel számolva mintegy négymillió beoltottat jelent.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „A WHO, tehát a nemzetközi Egészségügyi Világszervezet is azt mondja, hogy az iskolákat kell legutoljára zárni és legelőször nyitni. Ebben én nem vagyok egészen biztos. Az ember mégiscsak legjobban a gyerekeit félti, a szüleit is, de talán mégis a gyerekeit. Ez egy természetes ösztön, ezért mindig nehéz újraindítani az iskolákat, mert a közvélemény mindig megosztott. Van aki azt mondja igen, mert szeretne már dolgozni menni más pedig óvatosabb lenne. Ha azt akarjuk, hogy az élet újrainduljon, hogy a sok százezer diáknak az édesapja és édesanyja elmehessen dolgozni, ahhoz ezt a lépést most meg kellett tennünk.

Magyarország
Orbán Viktor
oltás
vakcina
iskola
koronavírus
járvány

Most

20:55

Újabb intenzív rakétatűz

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este - jelentette a 12-es kereskedelmi TV híradása. Előzőleg az izraeli légierő lerombolt egy sokemeletes épületet a Gázai övezetben.
20:53, Frissítve: 21:49

Autópálya épül Muzslya legrégebbi utcájában?

Nagy elégedetlenséget váltott ki Muzslyán a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék közötti leendő autópálya terve. A dokumentum szerint ugyanis néhány házat lebontanak a bánáti helyi közösség legrégibb utcájában, és kerteket is elvennének az építkezés miatt.
20:51, Frissítve: 20:59

Felújítják a kishegyesi Szűz Mária-szobrot

Sokakat meglep, még a helyieket is, hogy Kishegyes Nyugati temetőjében egy régi és hányattatott sorsú szobor található. Egykor a település büszkeségének számított a Szűz Mária-szobor, de évtizedekre eltűnt a köztudatból.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.