Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor nem hajlandó tárgyalni az EU-val az orosz olaj embargójáról

2022.05.24
15:58
Forrás
MTI
A magyar miniszterelnök ezt levélben közölte az uniós állam- és kormányfőket tömörítő testület elnökével.

Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének címzett levelében kifejtette, a jövő héten esedékes EU-csúcson nem hajlandó tárgyalni az orosz olaj uniós embargójáról. Sorai szerint ha az EU nem részletezi, Magyarország milyen anyagi támogatásra számíthat az orosz olajtól való függetlenedéshez, akkor nem tudják támogatni a szankciót.

Konszenzus híján kontraproduktív lenne vezetői szinten tárgyalni a szankciós csomagról, ezért a magyar miniszterelnök azt javasolja, ne vegyék napirendre ezt a témát a következő Európai Tanács ülésen. A magyar miniszterelnök arról is írt, hogy Magyarországnak az olajfinomítók átállításához és új csővezetékek építéséhez is anyagi támogatásra van szüksége.

Az Európai Tanács megkapta Orbán Viktor levelét, de hivatalosan még nem reagáltak rá.

Orbán Viktor
EU
olaj embargó

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű