Ugrás a tartalomra
Facebook/OrbanViktor

Orbán Viktor: Nem új szabályok kellenek, a meglévőket kell betartani

2020-10-30
08:18
2020-10-30
09:47
Forrás
MTI
„Magyarországon sem könnyű a helyzet, de számos nyugat-európai országban még nagyobbak a koronavírus okozta problémák” – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

A kormányfő szerint egy csütörtöki uniós megbeszélésen az EU vezetői kísérletet tettek arra, hogy összehangolják a járvány elleni védekezésüket. Vannak országok, amelyek nagyon szigorú szabályokat hoztak és mégis rosszabb lett a helyzet, a kormányfő szerint ezért nem újabb szabályokat kell hozni, hanem a meglévőeket betartani.

Orbán Viktor azt mondta, hogy a maszkviseléssel kapcsolatban a „beszoktatást” lezártnak kell tekinteni, ezért a jövő hét elejétől az ellenőrzések tekintetében egy új világ kezdődik. „Hétfőtől büntetni kell, mert aki nem hordja a maszkot, az nemcsak saját magát, hanem másokat is veszélyeztet” – mondta Orbán Viktor.

Magyarország
Orbán Viktor
koronavírus
maszk

Most

10:31, Frissítve: 11:00

Koronavírusos Lewis Hamilton

A Forma–1 közleményben számolt be arról, hogy a világbajnok Lewis Hamilton elkapta a koronavírust. Ki kell hagynia a hétvégi Szahíri Nagydíjat.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.