Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: Újraindítjuk Magyarországot

2021.04.23
08:47
2021.04.23
16:19
Forrás
Facebook
Elérte Magyarország a három és fél millió beoltottat, ezért holnap már kinyithatnak a vendéglátó egységek teraszai - nyilatkozta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A magyar miniszterelnök hozzátette, a jövő héten elérik a négymilliót is, ami újabb korlátozások feloldását eredményezi majd.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Újabb korlátozások feloldásáról beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Mivel az országban már több mint 3,5 millió személy felvette a koronavírus elleni védőoltást, ezért megnyithatnak szombat reggeltől a vendéglátóegységek teraszai. Továbbá a kijárási tilalom egy órával később lép érvénybe, tehát tizenegy órakor. A magyar kormányfő arról is beszélt, hogy a jövő héten a négymilliós beoltottsági szintet is elérhetik, akkor új szabályok lépnek életbe. Az akkorra tervezett enyhítéseket is felsorolta.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök: „Látogathatók lesznek védettségi igazolvánnyal a színházak, tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, a mozik, az edző- és fitnesztermek. Az uszodák, a közfürdők, a jégpályák, az állatkertek, a vadasparkok, a kalandparkok, a vidámparkok, játszóházak, múzeumok, könyvtárak és a sportesemények.”

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor arra biztatott mindenkit, hogy éljen az oltás lehetőségével, fogadja el azt az oltóanyagot, amit kínálnak neki, mert a lakosság fele már élvezheti a jövő héten a beoltottság előnyeit. Arról is beszélt, ha mindenki be lesz oltva, aki regisztrált, és marad kellő számban vakcina, akkor fel fogják ajánlani a nagyvilágban élő magyarok számára is az oltás lehetőségét, bárhonnan jöhet majd magyar, megkapja a vakcinát - mondta a magyar kormányfő.

„Május közepén előállhat az a helyzet, szerintem elő is áll majd, hogy a regisztráltak száma és a beoltottak száma elmetszi egymást, tehát mindenkit beoltottunk, aki regisztrált. Ekkor jönnek a világban élő magyarok, mert vakcinánk lesz, ezért majd indítunk egy akciót arra, hogy ha a Magyarországon élő magyarokat beoltottuk, akkor a világ bármelyik pontjáról lehet jönni annak, aki magyar, és meg fogja kapni a vakcinát.”

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hozzátette, a 16-18 éves korosztály beoltható a Pfizer-vakcinával, így el is különítenek számukra annyit, amennyi lehetséges a mostani körülmények között. Lépésről lépésre indítják újra az országot - szögezte le Orbán Viktor.

Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyébként Facebook-bejegyzésben is közzétette, hogy három és fél millióan már megkapták a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon.

A miniszterelnök azt írta: "újraindítjuk Magyarországot".

A bejegyzés alatt elhelyezett videó feliratai szerint nyitnak a teraszok, újraindulnak a szolgáltatások, hosszabb nyitvatartás, biztonságos vásárlás következik, és "fokozottan újraindítják az iskolákat".

A videó azzal a kéréssel zárul, hogy "Regisztráljon és oltassa be magát ön is!".

Magyarország
koronavírus
Orbán Viktor
oltottak
gazdaság
nyitás

Most

18:51, Frissítve: 21:56

Az angolok nyerték a D-csoport rangadóját

Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Népszerű

Az Interpol körözte, Szabadkán tartóztatták le

Egy Interpol által körözött személyt tartóztatott le, és vett őrizetbe a szabadkai rendőrség. Az 1985-ös születésű magyar állampolgárságú P. K.-t egy másik személy házában találtak meg a városban.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.