Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán

Öt és félmillió beoltott után Magyarország búcsút int a maszknak

2021.06.24
13:35
2021.06.24
13:43
Forrás
hirado.hu
Védettségi igazolvány nélkül lehet majd menni a szállodákba, éttermekbe, fürdőkbe és a strandokra.

Öt és félmillió beoltott elérése után megszüntetik a maszkviselést Magyarországon a belső terekben is, illetve védettségi igazolvány nélkül lehet majd menni a szállodákba, éttermekbe, fürdőkbe és a strandokra - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.

A tömegrendezvényeken azonban a későbbiekben is szükség lesz védettségi igazolványra. Emellett a Schengeni határokon már nem lesz egészségügyi vizsgálat, illetve a román, szerb és horvát határon is a koronavírus előtti szabályozás lép életbe. A jövő héten nemzeti konzultációt is indítanak az újraindítás utáni időszakról. Továbbra is a legfontosabb feladat a gazdaság és a munkahelyek megvédése.

A magyar kormány úgy döntött, hogy az augusztus 20-ai állami ünnepségeket is megszervezik, lesz tűzijáték is. Úgy gondolják akkora már lesz mint ünnepelni, hiszen a mostani tudás szerint nincs olyan variánsa a koronavírusnak, amely ellen ne lennének hatékonyak az oltások – emelte ki Gulyás Gergely.

Magyaroszág
maszk
enyhítés
védettségi igazolás

Most

13:35

Búcsút tartottak Moholon

A Szent Mihály-kisbúcsú az egykori moholi zárdaiskola kápolnájának címünnepe, valamint a Moholról Doroszlóra induló gyalogos zarándokok Rózsafüzér Királynőjének szentelt és felajánlott fogadalmi napja is.
12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.