Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán

Öt és félmillió beoltott után Magyarország búcsút int a maszknak

2021.06.24
13:35
2021.06.24
13:43
Forrás
hirado.hu
Védettségi igazolvány nélkül lehet majd menni a szállodákba, éttermekbe, fürdőkbe és a strandokra.

Öt és félmillió beoltott elérése után megszüntetik a maszkviselést Magyarországon a belső terekben is, illetve védettségi igazolvány nélkül lehet majd menni a szállodákba, éttermekbe, fürdőkbe és a strandokra - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.

A tömegrendezvényeken azonban a későbbiekben is szükség lesz védettségi igazolványra. Emellett a Schengeni határokon már nem lesz egészségügyi vizsgálat, illetve a román, szerb és horvát határon is a koronavírus előtti szabályozás lép életbe. A jövő héten nemzeti konzultációt is indítanak az újraindítás utáni időszakról. Továbbra is a legfontosabb feladat a gazdaság és a munkahelyek megvédése.

A magyar kormány úgy döntött, hogy az augusztus 20-ai állami ünnepségeket is megszervezik, lesz tűzijáték is. Úgy gondolják akkora már lesz mint ünnepelni, hiszen a mostani tudás szerint nincs olyan variánsa a koronavírusnak, amely ellen ne lennének hatékonyak az oltások – emelte ki Gulyás Gergely.

Magyaroszág
maszk
enyhítés
védettségi igazolás

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.