Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice - archív

Öt éve volt ilyen nagy migrációs nyomás a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon

2020.12.02
10:20
Forrás
MTI
2015 óta nem tapasztaltak hasonlót. Kedden 267 határsértőt tartóztattak föl.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Várkonyi Gergely az MTI-nek elmondta: 68 alkalommal tartóztattak föl a rendőrök és katonák egyedül vagy csoportban érkező határsértőket kedden Csongrád-Csanád megyében, a magyar-szerb határ közelében. Szeged, Ásotthalom, Röszke, Kübekháza, Deszk, Újszentiván, Klárafalva és Mórahalom közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen 24 óra alatt 267 határsértőt tartóztattak föl. Többségük a Tiszától keletre lépett illegálisan magyar területre.

Szerda hajnalban újabb nagyobb csoportok lépték át illegálisan a zöldhatárt, 2 óra után tizenöt, majd 5 óra előtt húsz határsértőt tartoztattak föl Deszk közelében. A rendőrök mindannyiukat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Idén eddig majdnem 37 ezer határsértőt fogtak el a magyar hatóságok, és ezzel párhuzamosan mintegy négyszáz embercsempészt is.

migráns
illegális bevándorló
határsértő
Csongrád-Csanád megye
határ
Magyarország
migrációs nyomás

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.