Ugrás a tartalomra
Tanjug/STA

Özönvízszerű esőzés volt Ljubljanában

2021.09.30
11:11
2021.09.30
11:19
Forrás
MTI
Tíz perc alatt 25 milliméter csapadék esett, összességében pedig 88 milliméter, több, mint az elmúlt két hónapban együttesen.
Tanjug/STA

Teljesen megbénult a közúti forgalom, a víz aluljárókat árasztott el és evakuálni kellett egy színházat is. A heves esőzések szerda délután kezdődtek az országban, és késő este Ljubljanát is elérték. Tíz perc alatt 25 milliméter csapadék esett, összességében pedig 88 milliméter, több, mint az elmúlt két hónapban együttesen.

Tanjug/STA

Szakemberek szerint 250 év alatt legfeljebb egyszer fordul elő, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora mennyiségű csapadék zúdul egy bizonyos területre. Ljubljanában szinte minden aluljárót elárasztott a víz, de a lakó- és egyéb épületek pincéit és földszintjeit is, néhány épületben pedig a tető is beázott. A hatóságok arra kérték az embereket, ha tehetik, ne induljanak útnak. Több útszakasz ma reggel is le volt zárva.

Szlovénia
eső

Most

15:43, Frissítve: 15:49

Szigorít Görögország

Újabb szigorításokat vezettek be Görögországban, mert az elmúlt héten tovább növekedett a koronavírus-fertőzöttek száma az országban.

Népszerű