Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pásztor István: Mielőbb meg kell nyitni az összes szerb-magyar határátkelőt

2021.05.17
20:44
2021.05.17
22:55
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ elnöke indítványozta a szerb-magyar határon kialakult helyzet áttekintését, és megoldást sürget.

Pásztor István a Közügyek stábjának azt nyilatkozta, fel kell gyorsítani a munkát a határátkelőkön és mielőbb meg kell nyitni az összes Szerbia és Magyarország közötti határátlépési lehetőséget. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke elmondta, hogy tudomása szerint a magyar ügyintézés a lassú, ezért a magyarországi határőrizeti szervek átcsoportosítására lenne szükség.

Pannon RTV

„Én már egy hónappal ezelőtt elkezdtem kongatni a vészharangokat, és arról beszélni, hogy meg kellene nyitni a többi még mindig zárt határátkelőt annak érdekében, hogy elkerüljük ezt a helyzetet. Ebben a pillanatban három olyan határátkelő van csak az egész magyar-szerb határszakaszon, amelyik folyamatosan nyitva van. Van még a Királyhalom-Ásotthalom , amelyik a napnak egy bizonyos szakában, illetve két szakában van nyitva. Az összes többi határátkelő bezárt. Az intézkedések lazításával az emberek igénye megnőtt. Abba a helyzetbe jutottunk, hogy ez a három, három és fél határátkelő messze nem elég”

Közügyek
Pásztor István
határátkelő

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.