Ugrás a tartalomra
Pásztor István az ünnepélyes átadón
Pannon RTV

Pásztor: Lehetőség teremtődött az értékek bemutatására

2019-05-25
17:45
2019-05-25
17:58
Forrás
Pannon RTV
Pásztor István a Szerb Egyházi Múzeum felújított épületének ünnepi átadásán vett részt Szentendrén.

Lehetőség teremtődött arra, hogy mindazt az értéket, ami itt felgyülemlett az elmúlt több mint 300 évben méltóképpen bemutassák - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Pásztor István Szentendrén, a Szerb Egyházi Múzeum felújított épülete ünnepi átadásán. A létesítmény közös erőfeszítés eredménye, egyaránt fontos a szerb kultúra, a város, Magyarország idegenforgalma számára - nyomatékosította a tartományi képviselőház és a VMSZ elnöke. A két ország szoros együttműködését fémjelzi, és ennek a szerb-magyar kapcsolatépítésnek elsősorban a vajdasági magyarok a haszonélvezői, hiszen Vajdaságban valósultak meg ehhez hasonló, a múltat megemelő és jövőbe mutató beruházások.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház (VMSZ): „Magyarország is megmutatta a tettek mezején, hogy mit jelent az értékmegőrzés, mit jelent az itt élő szerb nemzeti kisebbségnek az értékeinek a fölemelése, a közös kultúrértékekbe való beemelése. Az épület miatt is fontos a mai nap, de az üzenete miatt nagyon fontos. Azok a mondatok, amik elhangzottak, továbbviszik a folyamatot és példa lehet mindenki számára a szélesebb térségben.”

Pásztor István
VMSZ
Szentendre
Szerb Egyházi Múzeum

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.