Ugrás a tartalomra
Pásztor István az ünnepélyes átadón
Pannon RTV

Pásztor: Lehetőség teremtődött az értékek bemutatására

2019-05-25
17:45
2019-05-25
17:58
Forrás
Pannon RTV
Pásztor István a Szerb Egyházi Múzeum felújított épületének ünnepi átadásán vett részt Szentendrén.

Lehetőség teremtődött arra, hogy mindazt az értéket, ami itt felgyülemlett az elmúlt több mint 300 évben méltóképpen bemutassák - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Pásztor István Szentendrén, a Szerb Egyházi Múzeum felújított épülete ünnepi átadásán. A létesítmény közös erőfeszítés eredménye, egyaránt fontos a szerb kultúra, a város, Magyarország idegenforgalma számára - nyomatékosította a tartományi képviselőház és a VMSZ elnöke. A két ország szoros együttműködését fémjelzi, és ennek a szerb-magyar kapcsolatépítésnek elsősorban a vajdasági magyarok a haszonélvezői, hiszen Vajdaságban valósultak meg ehhez hasonló, a múltat megemelő és jövőbe mutató beruházások.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház (VMSZ): „Magyarország is megmutatta a tettek mezején, hogy mit jelent az értékmegőrzés, mit jelent az itt élő szerb nemzeti kisebbségnek az értékeinek a fölemelése, a közös kultúrértékekbe való beemelése. Az épület miatt is fontos a mai nap, de az üzenete miatt nagyon fontos. Azok a mondatok, amik elhangzottak, továbbviszik a folyamatot és példa lehet mindenki számára a szélesebb térségben.”

Pásztor István
VMSZ
Szentendre
Szerb Egyházi Múzeum

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.