Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

A pénzügyminiszter szerint meghaladta a várakozásokat a magyarországi GDP

2019-05-15
14:17
2019-05-15
14:23
Forrás
hirado.hu
Az év első negyedévében 5,3 százalékkal nőtt a magyarországi GDP, amely meghaladta az elemzői várakozásokat – jelentette ki Varga Mihály.

A tavalyi öt százalékos gazdasági bővülést követően az idei első negyedéves adat egyértelmű jelzése annak, hogy a lendületes növekedés az év egészében fennmaradhat – hangsúlyozta a magyar pénzügyminiszter. A tárcavezető elmondta: a kétezres évekkel ellentétben a gazdaság kiemelkedő teljesítménye stabil és kiegyensúlyozott, amely mögött nem külső eladósodás és magas költségvetési hiány áll. Míg az Európai Unió átlagos növekedése az első negyedévben 1,5 százalék lehet, a magyar gazdasági bővülés ennek mintegy 3,5-szerese, amellyel első helyen áll a tagállami rangsorban.

Magyarországon a foglalkoztatottak száma ma már csaknem 4 és fél millió, miközben a 3,6 százalékos munkanélküliség a legalacsonyabb a rendszerváltás óta. Ezzel párhuzamosan kétszámjegyű bérnövekedés valósul meg – ismertette a magyar pénzügyminiszter. 

Varga Mihály
pénzügyminszter
GDP-növekedés
Magyaroraszág

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.