Ugrás a tartalomra
Facebook/Potápi Árpád János

Potápi: Az egész magyarság jövőjéről szól a 2022-es választás

2022.01.09
10:55
2022.01.09
16:03
Forrás
Facebook/Potápi Árpád János
A magyar nemzetpolitikai államtitkár szerint az egész nemzetnek előre kell mennie, nem hátra.

2022 a választás éve, amely az egész magyarság jövőjéről szól: nemcsak Magyarországnak, hanem az egész magyar nemzetnek előre kell mennie, nem hátra - mondta a Potápi Árpád János a Facebook-oldalán közzétett videóban. A magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kiemelte, 2022 az egész magyar nemzetnek és azon belül a külhoni magyarságnak létkérdés. Ezért a magyar kormány nevében arra kérte a külhoni magyarokat, hogy regisztráljanak és vegyenek részt a tavaszi választáson.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Amióta nemzeti kormány van, a magyar nemzet erős és egységes. A külhoni magyarokat a nemzet elválaszthatatlan részének tekintjük, segítjük őket, hogy megőrizzék magyarságukat és szülőföldjükön tudjanak boldogulni. Támogatjuk őket abban, hogy fejleszteni tudják közösségi intézményeiket, a magyar bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, a magyar vállalkozásokat. A nemzeti kormányzás óta a Kárpát-medencét újra kitölti a magyar nemzet szellemi, kulturális és gazdasági ereje.”

2022
választás
Magyarország
külhoni magyar
szavazás
Potápi Árpád János
regisztráció

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.