Ugrás a tartalomra
MTI/Sóki Tamás

Potápi: A bukovinai székelyek kultúrája erősebb, mint valaha

2019-10-05
18:21
Forrás
MTI
Harminc év után a bukovinai székelyek kultúrája erősebb, mint valaha - mondta a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára ma a Tolna megyei Kismányokon.

Potápi Árpád János a kismányoki Magyarok Nagyasszonya templom jubileumi ünnepségén vett részt. Az államtitkár hozzátette: mindez annak köszönhető, hogy az idén 30 éves Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének tagegyesületei áldozatos munkával ápolják a hagyományokat. Emlékeztetett arra, hogy október 8-án a Magyarok Nagyasszonyának ünnepén lesz 30 éve, hogy felszentelték kismányoki székely templomot, amely mára a bukovinai székelyek Csíksomlyója, jelentős búcsújáró helye lett. Az ünnepen megkoszorúzták az öt bukovinai falu - Istensegíts, Fogadjisten, Hadikfalva, Andrásfalva és Józseffalva - halottaira emlékező kereszteket, amelyek tövében üvegedényekben az ottani temetők földjét őrzik.

Potápi Árpád János
Kismányok
székely

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.