Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Potápi: ez a cselekvő nemzet éve lesz

2022.01.20
17:50
2022.01.20
18:54
Forrás
Pannon RTV
A politikus kiemelte, ha Magyarország erős, akkor az a határon túli magyaroknak is egy olyan biztos pont, amely ki tud állni a határon túli magyarok érdekében.

A cselekvő nemzet éve lesz 2022 - jelentette ki a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az idei év tematikus programjait ismertetve Budapesten. Potápi Árpád János hangsúlyozta, a legfontosabb nemzetpolitikai alap, ha egy erős Magyarországról tudunk beszélni. Az illetékes államtitkár kitért az április 3-ai magyarországi országgyűlési választás fontosságára is.

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

2022 a választások éve lesz Magyarországon. Potápi Árpád János ennek kapcsán minden magyar állampolgárt arra kért, hogy vegyen részt az országgyűlési választáson. A magyar nemzetpolitikai államtitkár hozzátette, voksunkkal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy ne csak országgyűlésről tudjunk beszélni, hanem egyben nemzetgyűlésről is. „Azt gondolom, hogy az elmúlt esztendőkben a külhoni magyar közösségekkel közösen határoztuk meg a célokat, közösen alakítottuk ki ezt a célrendszert és utána pedig közös munkával értük el a sikereket.”

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Cselekvő nemzet vagyunk, mert egy erős intézményrendszert építettünk ki - fogalmazott Potápi. Kiemelte, a nemzetpolitikai államtitkárság gondoskodik a magyar közösségekről. Ez egyebek mellett abban is megnyilvánul, hogy évről évre több mint 5 ezer intézményt és szervezetet támogattak. „A Kárpát-medencében, illetve a diaszpórában 300 ezer gyermek számára tettük lehetővé a minőségi anyanyelvi oktatást. Egyre inkább odafigyelünk a sportra, a mindennapos mozgásra, a mozgáskultúrára, az egészséges életmódra, az erre való nevelésre. Ezért a tavalyi évben 1500 iskolába tudtunk eljuttatni sportszertámogatást, illetve eszközöket.”

A templomokat és az egyházi közösségi tereket is folyamatosan támogatja az államtitkárság. Több ezer ilyen létesítményt újítottak fel, illetve építettek az elmúlt időszakban - részletezte a politikus. Emellett a jövőben is folytatódik egyebek mellett a gazdaságfejlesztés, a mentorprogram és a védőnői hivatás megerősítése.

Potápi Árpád János
nemzetpolitika

Most

13:03, Frissítve: 13:24

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.

Népszerű