Ugrás a tartalomra
MTI/MTI Fotószerkesztőség/Veres Nándor

Potápi iskolai vetélkedők nyerteseinek adott át díjakat

2021-01-23
18:41
2021-01-23
18:52
Forrás
MTI
Iskolai vetélkedők erdélyi nyerteseinek adott át díjakat Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének rendezvényén.

Az államtitkár köszöntő beszédében megemlítette: a magyar kultúra napja lehetőséget nyújt arra, hogy ne csak az ezen a napon keltezett Himnuszra és szerzőjére, Kölcsey Ferencre emlékezzünk, hanem mindarra, ami a magyarokat összeköti. Hozzátette: a magyar kormány ezeket az összekötő dolgokat próbálja erősíteni száz évvel a trianoni békeszerződés után, és a szétszakítottságában is erős nemzetben gondolkodik. 

Potápi Árpád János
díj
iskola
Erdély

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.