Ugrás a tartalomra
Facebook/Potápi Árpád János - archív

Potápi: A nemzeti újrakezdés évében tovább kell erősíteni a gyerekeknek és a családoknak szóló programokat

2020.12.03
16:56
Forrás
MTI
Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára erről azon az ünnepségen beszélt, amelynek keretében átadta a Miénk a város! vetélkedő felvidéki nyerteseinek járó csodasarkokat.

Az elmúlt évben a nemzetpolitika legfontosabb területe a gyerekek és a családok megszólítása volt, ennek egyik eszköze a Miénk a város! nevű vetélkedősorozat is - emelte ki Potápi. Hozzátette, fontosnak tartják, hogy ez a vetélkedősorozat összekötötte a gyerekeket a szülőkkel és a nagyszülőkkel, valamint a távolabb élőkkel is. Az online térben megvalósított versenyt sikerült kiterjeszteni a Kárpát-medencén túli szórványra is - mondta el az eseményen az államtitkár. Potápi Árpád János azt is kifejtette, hogy a vetélkedősorozatba körülbelül 2,5 ezer gyermek kapcsolódott be, ami mintegy tízezer embert jelent. 2021-ben, ami a nemzeti újrakezdés éve lesz, azon kell lenni, hogy minden, az elmúlt években működő programot meg kell erősíteni, fel kell újítani, és olyan rendezvényekkel kell kiegészíteni, amelyek elsősorban a gyerekeknek, a fiataloknak és a családoknak szólnak - emelte ki az államtitkár.

Potápi Árpád János
nemzeti újrakezdés éve
család
Miénk a város!
vetélkedő
Felvidék
Csodasarok

Most

Népszerű

Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.

Pályázat falusi házak vásárlására

Június 28-án írják ki a fiatal házaspárok számára a falusi házak kiosztására irányuló pályázatot Szerbiában - ezt jelentette be Milan Krkobabić, vidékfejlesztéssel megbízott miniszter.