Ugrás a tartalomra
Facebook/Forró Krisztián

Potápi üdvözli, hogy létrejött a felvidéki Szövetség

2021.03.24
12:33
Forrás
Közlemény
Üdvözöljük, hogy létrejött a megegyezés az új szlovákiai magyar párt, a felvidéki magyarság egységét jelentő Szövetség – Magyarok, nemzetiségek, régiók létrehozásáról - írja közleményében Potápi Árpád János.

Örömteli, hogy a többi külhoni magyar közösség után a felvidéki magyarság is felismerte, hogy a különutas politika nem vezet célra, a magyar jövőt az összefogás jelenti - véli a magyar nemzetpolitikai államtitkár. Szerinte az egységes magyar érdekképviselet a külhoni magyar közösségek megmaradásának záloga minden határon túli területen. A Szövetség létrehozásával a felvidéki magyarság ezen az úton tett egy jelentős lépést: az egyéni érdekeket félretéve összefogott a magyarság érdekében - emeli ki Potápi Árpád János. Az út még hosszú, de bízunk benne, hogy sok munkával és kellő alázattal a mérföldkőnek számító első lépés valóban egy új korszak kezdetét jelenti a felvidéki magyarság számára. Egyetlen magyarról sem mondhatunk le, minden magyar számít – éljen Felvidéken, Szlovákiában vagy bárhol a világon - áll a közleményben.

Potápi Árpád János
szövetség
Felvidék
létrehozás
megegyezés

Most

23:01

Megújul az óbecsei evangélikus-református templom

Az óbecsei Zöldfás utca egyik építészeti gyöngyszeme a 125 éves fennállását ünneplő evangélikus-református templom. A jubileumot vasárnap ökumenikus istentisztelettel ünnepelték. A magyar kormány támogatásával a templomot hamarosan fel is újítják.
20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.