Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Rekordhétvége a szerb-magyar határon

2019-08-12
12:47
Forrás
MTI
Az idén a legtöbb, 330 ezernél is több utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, az utazók összesen 102 ezer járművel lépték át az országhatárt - írja az MTI.

A rendőrség tájékoztatása szerint a várakozási idő Röszkén Magyarország felé elérte a három órát, de kilépő oldalon is voltak olyan időszakok, amikor két órát kellett az utasoknak várakozniuk. A nem hivatalos adatok szerint ugyanakkor 6-7 órát is kellett várakozni. A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indultak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a következő hétvégéken ki- és belépő irányba is megnövekedett forgalom várható, azonban már Magyarország felé lesznek többen.

határforgalom
szerb-magyar határ
szerb-magyar határátkelő
határátkelés

Most

16:13, Frissítve: 18:52

Várja a gólyákat az Európa Kollégium

Szeptember elsejéig, vagyis még két hétig jelentkezhetnek azok az elsőéves egyetemi és főiskolai hallgatók, akik az újvidéki Európa Kollégiumban szeretnének lakni az elkövetkező tanévben.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.