Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Romániában január 26-án kezdik meg a gyerekek oltását

2022.01.13
18:30
Forrás
MTI
A 19,3 milliós Romániában eddig a beoltható lakosság 47,3 százaléka kapta meg a koronavírus elleni oltás legalább egy adagját.

Romániában január 26-án kezdik meg az 5 és 12 év közötti gyermekek koronavírus elleni oltását, hétfőtől pedig hatról négy hónapra csökkentik azt az időtartamot, amely után igényelhető a vakcina harmadik, emlékeztető adagja. Ezt Valeriu Gheorghita katonaorvos, az oltási kampány koordinátora jelentette be csütörtöki sajtóértekezletén.

A romániai oltási előjegyzési portálon csütörtöktől kezdődően saját belépőjüket használva foglalhatnak időpontot a szülők a gyermekeik oltására azon 219 oltópont valamelyikénél, amelyet kijelöltek a 12 év alattiak immunizálására.

A 12 év alatti gyermekeket a BionNTech-Pfizer 10 mikrogrammos Comirnaty vakcinájával oltják be, az oltás második adagját pedig az első után három héttel adják be. A felnőtteket 30 mikrogrammos adagokkal immunizálják.

 A 19,3 milliós Romániában eddig a beoltható lakosság 47,3 százaléka kapta meg a koronavírus elleni oltás legalább egy adagját.

Románia
oltás
gyerek
koronavírus

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.