Ugrás a tartalomra
AP Photo/Manu Fernandez

Sárgára változott Spanyolország besorolása

2020-08-06
09:38
2020-08-06
09:48
Forrás
MTI
Zöldből sárga besorolású lett Spanyolország a koronavírus-fertőzés miatt - áll a magyar országos tisztifőorvosi határozatban, amely péntektől érvényes.

E szerint Spanyolországban a koronavírus-fertőzöttség és a kockázat már nem alacsony, ezért zöld helyett sárga jelzésű lett az európai uniós tagállam. Magyarországon a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási korlátozások július 15-én léptek hatályba. Sárga besorolást azon országok kaptak, amelyek aktuális fertőzöttségi mértéke kevésbé súlyos. A sárga jelzésű országból érkező magyar állampolgár az első koronavírustesztet követően szabadulhat a karanténból. Nem magyar állampolgárok esetén sárga jelzésű ország állampolgárai ugyanolyan feltételekkel léphetnek be, mint a magyar állampolgárok. A koronavirus.gov.hu-n korábban azt írták: a besorolás komplex szempontok alapján, az uniós besoroláshoz igazodik, valamint az adott országok aktuális fertőzöttségi viszonyai, járványügyi tendenciái és a Magyarországra való kockázatát veszi figyelembe. Az országok besorolását hetente felülvizsgálják, a kormány, illetve az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja.

Spanyolország
Magyarország
besorolás
Sárga
zöld
koronavírus
járvány
fertőzött

Most

11:01, Frissítve: 11:17

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant egy Mig-21-es repülőgép Loznica közelében. Nem megerősített források szerint az egyik pilóta életét vesztette, a másikat keresik. Hamarosan bővebben...
10:45, Frissítve: 13:12

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.