Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Scholar ösztöndíj a vajdasági és a magyarországi fiataloknak

2021.10.01
18:49
2021.10.01
19:40
Forrás
Pannon RTV
17 vajdasági és ugyanennyi magyarországi egyetemista nyert ösztöndíjat a Mórahalom és Nagybecskerek partneri együttműködésében megvalósuló ösztöndíjprogramban. A hat hónapos mentori programot pénzügyi támogatás is kiegészíti.

A fiatalok elsősorban tapasztalatszerzés miatt pályázták meg az ösztöndíjat, amely során a hat hónap alatt érdeklődési körüknek megfelelő területen szerezhetnek szakmai támogatást és gyakorlati tapasztalatot mentoraiktól.

Vámos Árpád, Temerin: „Egy vállalkozást szeretnék indítani, és úgy gondoltam, hogy itt kellő tapasztalatot tudok szerezni arra, hogy azt a vállalkozást valamikor majd létrehozzam.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A munkalehetőség mellett barátkozásra, kapcsolatépítésre is alkalmat ad az ösztöndíjprogram.

Dukic Barbara, Szeged: „Nagyon jó, hogy csapatépítés is lesz, főleg vajdaságiakkal. Kevés kapcsolatom van, szerbek vagyunk egyébként, csak Magyarországon élünk, és kevés kapcsolatom van a hazaiakkal, szóval nagyon örülök a lehetőségnek.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Összesen 46 fiatal pályázott, közülük 17-en Nagybecskereken, 17-en pedig Mórahalmon vesznek majd részt a november elsején induló mentori programban. A vajdasági ösztöndíjasokat Mórahalom polgármestere, Nógrádi Zoltán köszöntötte, aki ünnepi beszédében elmondta, reméli, hogy ez az ösztöndíjprogram a fiatalok előtt álló sikeres életpálya kezdete lesz.

„Az a feladatunk, hogy a következő hónapokban az ő készségeiket, képességeiket feltérképezzük, fejlesszük, munkatapasztalatokkal lássuk el és lehetőleg az életpálya felépítésében hasznos tanácsokkal lássuk el, karrierlehetőséget és esetleg munkahelyet is tudjunk biztosítani.”

A program részeként Nagybecskereken és Mórahalmon diákszállót építenek, amely nemcsak ezt a programot, hanem a következő időszak diákcsere, illetve kutatói programjait és a fiatalok szakmai tapasztalatszerzését is támogatni fogja az elkövetkező években.

Mórahalom

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű