Ugrás a tartalomra
hungaryhelps.gov.hu

Segély a földrengés sújtotta Bosznia-Hercegovinának

2022.04.25
18:15
Forrás
MTI
Azonnali segélyt biztosított a Hungary Helps Program és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a földrengés sújtotta Bosznia-Hercegovinának.

A két szervezet közösen 4 millió forint gyorssegéllyel támogatta a földrengés sújtotta Ljubinje térségét. A magyar segítségnyújtás a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben valósul meg, többek között segélycsomagokkal, amelyek "az infrastruktúra károsodása melletti élethez szükséges ellátási cikkeket tartalmaznak" - ismertették. A Hungary Helps Program, Magyarország humanitárius segítségnyújtási programja az indulása óta eltelt öt évben több mint félmillió válság sújtotta embernek nyújtott közvetlen segítséget. Kiemelt kedvezményezettjei az üldözött keresztény közösségek tagjai, de segítséget nyújt a boszniaihoz hasonló természeti és emberi katasztrófák kárvallottjainak, így az ukrajnai háború áldozatainak is - olvasható a közleményben.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Bosznia-Hercegovinát péntek késő este 5,7-es erősségű földrengés rázta meg. A rengés epicentruma Ljubinje településtől 14 kilométerre volt északkeletre, fészke pedig 5 kilométeres mélységben.

földrengés
Bosznia-Hercegovina
magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.