Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Segíti a magyar kormány a magyarországi szerb intézményeket

2021.03.04
16:23
2021.03.04
18:49
Forrás
Pannon RTV
A magyar kormány 1,5 milliárd forintos támogatásával folytatódnak a fejlesztések a Szerb Országos Önkormányzat által fenntartott szegedi oktatási intézményekben.

Ugyanakkor más magyarországi szerb intézmények is részesülnek a magyar kormány támogatásában. 2014 óta egy folyamatos fellendülő szakaszában van a közösségi, oktatási, kulturális élet tekintetében a magyarországi szerb közösség - mondta el a Pannon RTV-nek Alexov Ljubomir. A magyar Országgyűlés szerb nemzetiségi szószólója kiemelte, több olyan magyarországi településen is komoly iskolaberuházások folynak, ahol sikerült megőrizni a szerb nyelvű oktatást. A legnagyobb szerb köznevelési, közoktatási központ a budapesti Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, ezt az intézményt is számos támogatással segíti a magyar kormány - tette hozzá Alexov Ljubomir.

Pannon RTV

Alexov Ljubomir, a magyar Országgyűlés szerb nemzetiségi szószólója: „Ez az intézményünk a tavalyi év, tehát 2020 decemberében mintegy 500 millió forintos támogatást kapott egy kormányhatározattal, az iskola homlokzatának a felújítására, a nyílászárók, az energetikai problémák, a fűtésrendszer korszerűsítésére. De már a korábbi években is folyamatosan történtek ebben az intézményben is támogatások. Talán azt mindenképpen említsük meg, hogy egy-két évvel ezelőtt került átadásra ugyanezen intézmény új szárnya, ahol az óvoda, könyvtár, közösségi hely is elhelyezést nyert.”

Magyarország
szerb
intézmények
Alexov Lyubomir

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!