Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Semjén Zsolt: A magyarok küldetése ma is az országépítés

2021.08.19
19:58
Forrás
Pannon RTV
Államalapító Szent István fundamentuma a megmaradásunkat jelenti, nekünk pedig ma is az a küldetésünk, hogy országépítők legyünk - mondta Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes az állami ünnep alkalmából.

Úgy fogalmazott, mindenkinek ott kell országépítőnek lennie, ahová a gondviselés állította, legyen az a Vajdaság, Kárpátalja, a Felvidék vagy bármelyik része a világnak.

Semjén Zsolttal a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjak átadásakor Budapesten, a Karmelita kolostorban Vadlövő Gabriella beszélgetett.

augusztus 20.
Semjén Zsolt
Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díj

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.