Ugrás a tartalomra
Facebook - Zente- SMA 1 Baby

Sikerült! - Elég pénz gyűlt össze a génterápiára

2019-09-25
10:28
2019-09-25
15:30
Forrás
HVG.hu
Összegyűlt a 700 millió forintnyi adomány a kis Zente javára - jelentette be a hírt a kisfiú édesanyja a Facebookon.

A másfél éves kisfiú családja augusztus végén indította el a gyűjtést. A gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő Zentének a csillagászati összegbe kerülő génterápia adhat reményt a túlélésre, amelyet csak az Egyesült Államokban alkalmaznak. Zente tavaly február 28-án, tökéletes értékekkel született, és néhány hónap múlva az izomsorvadás legsúlyosabb fajtájával diagnosztizálták. A kezelést az Egyesült Államok gyógyszerészeti hatósága májusban engedélyeztette, ezért a szülők versenyt futnak az idővel, mert a szert a kisgyermek két éves koráig lehet alkalmazni.

gyűjtés
adomány
adománygyűjtés
Zente
génterápia
izomsorvadás
Egyesült Államok

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.