Ugrás a tartalomra
Facebook - Zente- SMA 1 Baby

Sikerült! - Elég pénz gyűlt össze a génterápiára

2019-09-25
10:28
2019-09-25
15:30
Forrás
HVG.hu
Összegyűlt a 700 millió forintnyi adomány a kis Zente javára - jelentette be a hírt a kisfiú édesanyja a Facebookon.

A másfél éves kisfiú családja augusztus végén indította el a gyűjtést. A gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő Zentének a csillagászati összegbe kerülő génterápia adhat reményt a túlélésre, amelyet csak az Egyesült Államokban alkalmaznak. Zente tavaly február 28-án, tökéletes értékekkel született, és néhány hónap múlva az izomsorvadás legsúlyosabb fajtájával diagnosztizálták. A kezelést az Egyesült Államok gyógyszerészeti hatósága májusban engedélyeztette, ezért a szülők versenyt futnak az idővel, mert a szert a kisgyermek két éves koráig lehet alkalmazni.

gyűjtés
adomány
adománygyűjtés
Zente
génterápia
izomsorvadás
Egyesült Államok

Most

06:52, Frissítve: 06:58

Elhalasztották a SpaceX kilövését

A rossz időjárás miatt mégsem indították útnak szerdán a floridai űrállomásról a SpaceX magánvállalat űrhajóját, amely amerikai asztronautákat szállítana a Nemzetközi Űrállomásra.
22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.