Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán

Soha többé! Békemenet Budapesten

2021.10.23
14:41
2021.10.23
17:37
Forrás
MTI, 24.hu
A budapesti békemenet indulása előtt a Szabadság híd budai hídfőjénél egy Csepel teherautó platójáról Csizmadia László szervező az összegyűlt tömegnek azt mondta: készek vagyunk együtt az európai zsidó-keresztény civilizáció megvédésére.
MTI/Balogh Zoltán

Soha többé bolsevizmust, soha többé kommunizmust, soha többé nácizmust! - fogalmazott a szervező, hozzátéve: nem kérünk a szélsőséges liberalizmusból, és nem kérünk a nyílt társadalom romlott ideológiájából sem.

A résztvevők egy kifeszített molinó mögött sorakoztak fel, amelyen Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, DK-elnök arcképe, egy 2006-os lovasrohamot ábrázoló fotó és a "Soha többé!" szöveg szerepel. A Békemenet - a szervezők korábbi közlése szerint - a Műegyetemtől a 2006-os terror útvonalán halad az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkára. Ezen a helyszínen mondja el ünnepi beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján több tömegrendezvényt is tartanak Budapesten. A programok sorozatát a Magyar Kétfarkú Kutyapárt nyitotta délben a maga Békemenetével, a résztvevők az Oktogonról a Széll Kálmán térre mentek.

A Civil Összefogás Fórum által szervezett Békemenet gyülekezője 13 órától volt a Műegyetem rakparton, a menet 14 órakor indult az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkára, ahol a tervek szerint 15 óra 30 perckor mondja majd el beszédét Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Az ellenzék is nagygyűlést tart, az Egységben a szabad Magyarországért! címmel meghirdetett megemlékezésen többek közt felszólal majd Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje is az Andrássy út és a Dózsa György út sarkán.

Budapest
tömegrendezvény
1956-os forradalom és szabadságharc
Magyar Kétfarkú Kutyapárt
Civil Összefogás Fórum
békemenet
Orbán Viktor
Gyurcsány Ferenc

Most

12:13, Frissítve: 12:18

Vakcinakarácsonyfa - már ilyen is van

Nem mindennapi karácsonyfát állítottak fel Románia egyik legnagyobb oltópontján. A fa három méter magas és körülbelül 19 000 üres koronavírus elleni oltóanyagos üvegből áll.

Népszerű