Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Sok érdeklődőt vonzott a Terror Háza Múzeum tárlata október 23-án

2021.10.24
08:08
2021.10.24
18:14
Forrás
Pannon RTV
A nemzeti ünnepen a múzeum állandó és szabadtéri kiállításai is előzetes regisztráció nélkül, ingyenesen voltak látogathatóak.

Az érdeklődők egész nap gyertyagyújtással emlékezhettek az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira, a múzeum előtti Hősök falánál, valamint megtekinthették az „1956 – A szabadságért és a függetlenségért” című szabadtéri tárlatot is, amely a pesti srácoknak állít emléket. A Terror Háza állandó tárlat este 6 óráig volt ingyenesen megtekinthető.

Terror Háza
Budapest

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.