Ugrás a tartalomra
Tanjug

Stoltenberg: A NATO elkötelezett a Nyugat-Balkán békéje mellett

2021.05.17
19:16
2021.05.18
08:09
Forrás
Szerbiai RTV
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Aleksandar Vučić szerb államfővel tárgyalt Brüsszelben.

A NATO elkötelezett a Nyugat-Balkán térségében a béke és a stabilitás megőrzése mellett, és hatalmas erőfeszítéseket tesz ennek érdekében - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, miután Aleksandar Vučić szerb államfővel tárgyalt.

Továbbá az euroatlanti szövetség elkötelezett a KFOR missziója mellett is, amely szavatolja a biztonságot és a szabad mozgást Koszovón. Vučić üdvözölte, hogy a NATO vezetője támogatja és tiszteletben tartja Szerbia semlegességét és szuverenitását.

Az észak-atlanti szövetség úgyszintén támogatja a Belgád és Pristina közötti viszony helyreállítását, egy olyan megoldást, amely tiszteletben tartja mindegyik közösség jogait, hogy tartós legyen a béke. Mindkét oldalt arra szólította fel, hogy aktívan vegyenek részt a normalizációban.

Jens Stoltenberg
NATO
Aleksandar Vučić
Nyugat-Balkán
béke
stabilitás

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.