Ugrás a tartalomra
illusztráció, pixabay/bogitw

Súlyos károkat okozott a vihar Szegeden is

2019-09-09
20:18
Forrás
MTI
A hétfő délutáni vihar Szegeden is hatalmas károkat okozott. Részben leszakította a szegedi nagyszínház tetejének 1978 és 1986 között készült lemezborítását.

Barnák László főigazgató elmondta, a tervek szerint kedden délelőtt fóliával lefedik a tetőt, hogy a további beázást megakadályozzák. A Jogi Kar tetőszerkezetét is megszaggatta a nagy erejű szél. Emellett a vasúti közlekedésben is fennakadásokat okozott a vihar. Egyebek között Szegedről Szatymaz és Békéscsaba felé is a sínekre dőlt fa miatt kellett megszüntetni a járatokat. A szegedi fővonalon Szatymaz és Kiskundorozsma állomás között a vihar miatt több helyen faágak kerültek a felsővezetékre, ezért szüneteltették a vonatközlekedést ezen a szakaszon. 

Szeged
vihar
szél
eső

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.