Ugrás a tartalomra

Szabadon engedték Albin Kurtit, csillapodtak az indulatok Pristinában

2015-10-13
08:46
Csillapodtak az indulatok Pristinában, miután szabadon engedték Albin Kurtit
Csillapodtak az indulatok Pristinában, miután szabadon engedték Albin Kurtit. A koszovói ellenzék saját győzelmét ünnepli. A demonstrálók és a rendőrök összecsapásában legalább ketten megsérültek, egy rendőr és egy tüntető. A tüntetők azt követően vették ostrom alá hétfőn este a koszovói rendőrség pristinai központját, hogy az Önrendelkezés nevű ellenzéki párt Facebook-oldalán hírül adta, hogy letartóztatták Albin Kurtit, a párt alapítóját és volt vezetőjét, aki a koszovói parlament október 8-ai ülésén könnygázpalackot dobott képviselőtársai közé. A tiltakozók beton- és kődarabokkal támadtak, beverték az épület ablakait, a rendőrök könnygázt vetettek be ellenük. Az ellenzéki képviselő a Szerbiával kötött, augusztus 25-i brüsszeli megállapodás ellen tiltakozott, amely a viszony kétoldalú javításáról szól. Atifete Jahjaga köztársasági elnök és több politikus is erőszakosnak nevezte és elítélte Albin Kurti múlt heti tettét, mert az ellentétes a demokrácia alapelveivel. (hirado.hu)

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.