Ugrás a tartalomra
TANJUG/PREDSEDNISTVO SRBIJE/an

Szabadon engedték az ortodox papokat Montenegróban

2020.05.16
16:24
Forrás
MTI, Szerbiai RTV
Délelőtt Aleksandar Vučić a montenegrói szerbek képviselőivel erről is egyeztetett.

Szabadon engedték azt a szerb ortodox püspököt és hét papot, akit kedd este vettek őrizetbe, mert megszegték a koronavírus-járvány miatt bevezetett gyülekezési tilalmat - közölte a montenegrói közszolgálati televízió szombaton. A szerb ortodox papok, akiket 72 órán át tartottak fogva, több száz hívő részvételével tartottak liturgiát kedden az észak-montenegrói Nikšićben, miközben a montenegrói kormány határozata értelmében lehet ugyan már misézni, de nem lehet tömeg a templomokban, tíz négyzetméterenként egy ember tartózkodhat bent, a templom előtt pedig legfeljebb húszan gyűlhetnek össze. Az egyházi személyek elfogását követő napokon több százan tiltakoztak az utcákon, a hívek a rendőrséggel is összeütközésbe kerültek, több személyt letartóztattak.

TANJUG/PREDSEDNISTVO SRBIJE/an

Délelőtt Aleksandar Vučić a montenegrói szerbek képviselőivel egyeztetett. A szerb államfő a tárgyalás után a Prva TV-nek adott interjújában elmondta, hogy aggódnak a Montenegróban történt események miatt. Azt is hozzátette, hogy a montenegrói szerbek számíthatnak Szerbia támogatására. Feladatunk elősegíteni a szerb nép identitásának megőrzését - hangsúlyozta a szerb elnök.

Montenegró
ortodox papok
őrizetbe vétel
misézés
tömeg
Aleksandar Vučić
szabadon engedték

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.