Ugrás a tartalomra
MTI/korábbi felvétel

Szavazásra buzdítja a romániai magyarságot Potápi Árpád János

2020-12-02
14:26
2020-12-02
17:58
Forrás
Pannon RTV
A december 6-i romániai parlamenti választáson való részvételre buzdítja az erdélyi magyarságot, valamint a Románia területén kívül élő, szavazásra jogosult magyarokat Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Az államtitkár közösségi oldalán közzétett videoüzenetében kiemeli: szeptember 27-én a helyhatósági választások alkalmával az erdélyi magyarok már bizonyítottak, történelmi sikereket értek el a megyékben, városokban, kistelepüléseken. Hangsúlyozza: arra kéri a magyarokat, december 6-án újra menjenek el szavazni. 

Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár: „Szavazatukkal támogassák a magyar összefogás, az RMDSZ jelöltjeit. Fontos tudni azt, hogy decemberben nem csak az Erdélyben, Romániában élők szavazhatnak, hanem azok is, akik Magyarországon, illetve a diaszpórában élnek. Kérem, önök is menjenek el szavazni, mindenki szavazata nagyon számít. Az erdélyi magyarság jövője a tét.”

Románia
Erdély
szavazás
parlamenti választás
Potápi Árpád János

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.