Ugrás a tartalomra
AP Photo/Alessandra Tarantino

Szeptember 12-én látogat Budapestre Ferenc pápa

2021.07.22
07:57
2022.05.03
20:26
Forrás
MTI
A Szépművészeti Múzeumban találkozik majd Áder János magyar köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Budapestre látogat szeptember 12-én Ferenc pápa, közölte a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkársága szerdán.

A katolikus egyházfő várhatóan reggel nyolc óra körül érkezik a magyar fővárosba, ahol a hivatalos köszöntők után a Szépművészeti Múzeumban találkozik majd Áder János magyar köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel, ezután pedig a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjét celebrálja majd.

A Szentatya magyarországi látogatása után Szlovákiába indul.

látogatás
Ferenc pápa

Most

18:30, Frissítve: 20:50

20 éves a Topolyai Múzeum

Az intézmény régészeti, helytörténeti, képzőművészeti tárlatoknak ad helyet, lehetőséget biztosít a korszerű tudományos kutatásokhoz, valamint számos programot szerveznek, amelyek minden korosztályt megszólítanak.
17:11

Ukrajna érvénytelennek tekinti a népszavazásokat

Ukrajna érvénytelennek tekinti a megszállt területeken az Oroszországhoz történő csatlakozásról szóló népszavazásokat, és továbbra is folytatja a megszállt területek felszabadítására vonatkozó erőfeszítéseit – közölte a kijevi külügyminisztérium.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.