Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert/illusztráció

A szerb állampolgárok továbbra is beléphetnek Magyarországra

2020-07-02
09:49
2020-07-02
16:31
Forrás
MTI
Nem teljesíti az Európai Unió kérését Magyarország, Szerbia kivételével nem nyitja meg a határokat 14 EU-n kívüli ország állampolgárai számára - jelentette be Orbán Viktor.

Ma korán reggel összeült az Operatív Törzs az Európai Unió javaslatának a megvitatására - derült ki a magyar kormányfő Facebookra feltöltött videójából. Orbán azt mondta, nagy baj még nincs, a járvány második hulláma még nem érkezett meg. Orbán hozzátette, a határellenőrzéseket továbbra is fenntartják, az EU kérését, pedig nem tudják teljesíteni, Szerbia kivételével továbbra sem fogad Magyarország EU-n kívüli állampolgárokat.

„Úgy döntöttünk, hogy visszaállítjuk az átutazók számára a kötelező korridor használatot, tehát lesz egy humanitárius korridor, úgy mint a válság tetőpontjának időszakában volt, amit használni kell mindenkinek, aki átmegy Magyarországon. Nem hagyhatja el ezt az útvonalat. A határellenőrzéseket pedig továbbra is szigorúan megtartjuk. Az Uniónak azt a kérését, hogy az Unión kívüli országokból is engedjünk be polgárokat - Szerbia kivételével - nem tudjuk egyelőre teljesíteni, mert ez ellentétes lenne a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével.”

Magyarországon egyébként az elmúlt 24 óra alatt újabb kilenc magyar állampolgárnál mutatták ki az új tipusú koronavírus-fertőzést, ezzel 4166 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma -írja a koronavirus.gov.hu csütörtökön. Az elhunytak száma 587 főre emelkedett, 2721-en pedig felgyógyultak a kórból. 157 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük pedig 8-an vannak lélegeztetőgépen. A maszk, sál vagy kendő viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön.

Magyarország
határ
határátlépés
Orbán Viktor
Szerbia
koronavírus

Most

16:48, Frissítve: 17:00

Jövő héten is kánikula lesz

Folytatódik a kánikula a jövő héten is térségünkben - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Tegnap 36,7 Celsius-fokot mértek Budakalászon.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.