Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/Skeeze

A szerb légierő élen jár a régióban

2019-09-24
13:15
Forrás
B92
A szomszédos államok közül csupán Magyarország rendelkezik modernebb, nagyobb csapásmérő erőt képviselő haditechnikával.

Szerbia az elmúlt években fokozatosan modernizálta légierőjét. Ennek köszönhetően jelenleg 10 üzemképes MiG-29-es vadászgéppel rendelkezik. A helikopterek mellett 10 Orao csapásmérő és 8 kiképzőgépet tart hadrendben az ország. Ezzel a haditechnikával Szerbia a régió egyik legütőképesebb légierőjével büszkélkedhet.

A szomszédos államok közül Magyarország rendelkezik a legmodernebb haditechnikával, 14 svéd gyártmányú Gripennel. Horvátország szintén a MiG-29-es géppark modernizálásán dolgozik már több éve, míg Románia az 1950-es években megjelent MiG-21-esek folyamatos fejlesztésével tartja fent légierőjének ütőképességét. A szakértők szerint a bolgár gépek elavultak, Észak-Macedónia és Montenegró csak helikopterekkel rendelkezik, míg Bosznia-Hercegovina és Albánia egyáltalán nem rendelkezik felfegyverzett légi eszközökkel.

légierő
Szerbia
Horvátország

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.