Ugrás a tartalomra
Pixabay/StockSnap/illusztráció

Szigorúbb büntetések az állatkínzóknak Magyarországon

2021.12.02
13:32
Forrás
SZMO.HU
Egytől öt évig terjedő szabadságvesztés is kiróható

Szigorúbban büntetik a jövőben az állatok mérgezését, határozottabban lépnek fel a szaporítók ellen, valamint az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít ezentúl Magyarországon. Egytől öt évig terjedő szabadságvesztés is kiróható azoknak, akik méreg vagy csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozzák, illetve állatokat kínoznak.

A büntetések szigorítását azt követően jelentették be, hogy az Országgyűlés kedden elfogadta a fideszes képviselők által benyújtott, az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosítását. Az előterjesztést 168 igennel, egyhangúlag fogadta el a parlament. A törvény legtöbb rendelkezése január 1-jén lép hatályba.

állatkínzás
büntetés

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 12:56

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.