Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Tamás

Szijjártó: Folyamatos a védekezéshez szükséges eszközök beszerzése

2020.06.14
15:16
Forrás
MTI
Ha a világ más pontjain folyamatosan terjed a betegség, sajnos semmi sem zárja ki annak visszatérését Európába - közölte a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Csak akkor lehet lazítani Magyarországon a járványügyi intézkedéseken, ha a védőeszközök beszerzése folyamatos - mondta Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a héten 2800 lélegeztetőgép és csaknem 8 millió maszk érkezett Magyarországra.

A politikus felhívta a figyelmet, hogy az Egészségügyi Világszervezet főigazgatójának tájékoztatása szerint naponta több mint 100 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztrálnak világszerte. Az illetékesek továbbra sem tudják pontosan előre jelezni a vírus jövőjét. Ha a világ más pontjain folyamatosan terjed a betegség, sajnos semmi sem zárja ki annak visszatérését Európába - közölte.

koronavírus
Szijjártó Péter
védőfelszerelés

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.