Ugrás a tartalomra
FB/szijjarto.peter

Szijjártó: Hazatérhetnek az Észak-Amerikában rekedt magyarok

2020-03-27
22:24
2020-03-27
23:53
Forrás
MTI
Két különgéppel térhetnek haza az Észak-Amerikában rekedt magyarok a jövő hét folyamán - jelentette be Szijjártó Péter a közösségi oldalán.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter arra kérte az embereket, hogy akik haza szeretnének jutni Magyarországra, azok regisztráljanak a külképviseletnél. Kiemelte: nem azokat a magyarokat akarják hazahozni, akik külföldön élnek, hanem azokat a Magyarországon élőket, akik utazni voltak Észak-Amerikában. A tárcavezető kitért arra is, hogy még mindig több száz magyar van Észak-Amerikában és az elmúlt öt hónapban 667-en jutottak haza.

A WizzAir két repülőgépe Chicagóból, Los Angelesből, New Yorkból és Miamiból fogja hazaszállítani az ott rekedteket és egy kanadai városban is le fognak szállni. Szijjártó hozzátette: összesen 460 hely van a két repülőn és ezt kizárólag magyar állampolgároknak tartják fenn.

Szijjártó Péter
magyarok
különgép
Észak-Amerika

Most

20:32, Frissítve: 20:42

Lassú az oltási folyamat az EU-ban

Az Európai Unióban eddig három oltóanyag kapott hivatalos engedélyt: december 21-én az amerikai-német Pfizer-BioNTech, január 6-án az amerikai Moderna, majd január 29-én a brit-svéd AstraZeneca.
16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.