Ugrás a tartalomra
FB/szijjarto.peter

Szijjártó: Hazatérhetnek az Észak-Amerikában rekedt magyarok

2020.03.27
22:24
2020.03.27
23:53
Forrás
MTI
Két különgéppel térhetnek haza az Észak-Amerikában rekedt magyarok a jövő hét folyamán - jelentette be Szijjártó Péter a közösségi oldalán.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter arra kérte az embereket, hogy akik haza szeretnének jutni Magyarországra, azok regisztráljanak a külképviseletnél. Kiemelte: nem azokat a magyarokat akarják hazahozni, akik külföldön élnek, hanem azokat a Magyarországon élőket, akik utazni voltak Észak-Amerikában. A tárcavezető kitért arra is, hogy még mindig több száz magyar van Észak-Amerikában és az elmúlt öt hónapban 667-en jutottak haza.

A WizzAir két repülőgépe Chicagóból, Los Angelesből, New Yorkból és Miamiból fogja hazaszállítani az ott rekedteket és egy kanadai városban is le fognak szállni. Szijjártó hozzátette: összesen 460 hely van a két repülőn és ezt kizárólag magyar állampolgároknak tartják fenn.

Szijjártó Péter
magyarok
különgép
Észak-Amerika

Most

08:20, Frissítve: 10:08

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.