Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Borsos Mátyás

Szijjártó: Magyarország az Ukrajnával való jószomszédi kapcsolatok helyreállításában érdekelt

2020-09-23
15:45
Forrás
MTI
Magyarország kész bizonyos nagyberuházások társfinanszírozására Ukrajnában - mondta Ungváron a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Magyarország az Ukrajnával való jószomszédi kapcsolatok helyreállításában érdekelt - jelentette ki ma Szijjártó Péter Ungváron, az ukrán diplomácia vezetőjével, Dmitro Kulebával közös sajtótájékoztatóján.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a jóindulat jeleként, ötven lélegeztetőgépet adományoznak a kárpátaljai kórházaknak.

Szijjártó arról is beszélt, hogy magyar részről készen állnak a beregszászi kórház felújításának részbeni finanszírozására, a záhonyi Tisza-híd felújítására, a beregszászi elkerülő és azt a határral összekötő út megépítésére, a nagyhódosi határátkelő megnyitására, valamint 2021-ig az M3-as autópálya kiépítésére az ukrán határig.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint reális esély van arra, hogy Ukrajnában is elfogadottá válik a kettős állampolgárság intézménye. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy ez nemcsak a magyar kisebbséget érinti.

Ukrajna
Magyarország
Szijjártó Péter
kapcsolatok
Ungvár
lélegeztetőgép
beruházások
társfinanszírozás
Dmitro Kuleba

Most

13:58

Ana Brnabić ismertette az új kormány céljait

Ana Brnabić szerb kormányalakító ma délelőtt a parlamentben ismertetett expozéjában hangsúlyozta, hogy az új kabinet a politikai és a gazdasági folytonosság kormánya lesz. Hat célt emelt ki, ezek közül a polgárok egészségét nevezte a legfontosabbnak.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.