Ugrás a tartalomra
Facebook/szijjarto.peter.official

Szijjártó: Magyarország egyelőre nem tudja támogatni Ukrajna transzatlanti és európai integrációját

2023.03.25
07:48
2023.03.25
08:18
Forrás
MTI
A politikus emlékeztetett, hogy az elmúlt nyolc évben számos olyan jogszabály született Ukrajnában, amely lépésről lépésre sértette meg az anyanyelvhasználathoz kapcsolódó kisebbségi jogokat.

Magyarország mindaddig nem tudja támogatni Ukrajna transzatlanti és európai integrációját, amíg a kárpátaljai magyar iskolák veszélyben vannak - olvasható Szijjártó Péter péntek esti bejegyzésében.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy amíg 1300 magyarországi iskolában és óvodában fogadtak be Ukrajnából menekült gyerekeket, addig Ukrajnában 99 magyar általános és középiskolát fenyeget a bezárás veszélye az ukrán oktatási törvény miatt. A politikus emlékeztetett, hogy az elmúlt nyolc évben számos olyan jogszabály született Ukrajnában, amely lépésről lépésre sértette meg az anyanyelvhasználathoz kapcsolódó kisebbségi jogokat.

A Facebook bejegyzést megelőzően a magyar politikus megbeszélést folytatott Ilze Brands Kherisszel, az ENSZ emberi jogokért felelős főtitkár-helyettesével. A megbeszélés során világossá tettem, hogy Magyarország egyetlen esetben sem fogja tudni támogatni Ukrajna transzatlanti és európai integrációját, amíg a kárpátaljai magyar iskolák veszélyben vannak - húzta alá Szijjártó.

Szijjártó Péter
Ukrajna
európai integráció

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű