Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Magyarország egyszerre áll nyomás alatt keletről és délről

2022.07.03
09:00
2022.07.03
09:34
Forrás
index.hu
A politikus kiemelte, a migránsok megállítása érdekében szükség van határvadász egységek létrehozására.

Magyarország egyszerre áll nyomás alatt keletről és délről - mondta Szijjártó Péter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A magyar külgazdasági és külügyminiszter kifejtette, keletről a háborús menekültek érkeznek, naponta 12-13 ezren, akiknek joguk van belépni Magyarországra, hiszen a háború elől nem lehet máshova menni, mint a szomszédba.

Ezzel szemben a délről érkezőknek nincs joguk az országba érkezni, hiszen az illegális migránsok több biztonságos ország határait, köztük Szerbia és Magyarország határát sértik meg - hangsúlyozta a tárcavezető.

A politikus kiemelte, Magyarország délről továbbra sem engedi be az illegális migránsokat, hanem szigorúan védi a határait, ezért szükség van határvadász egységek létrehozására.

Szijjártó Péter fontosnak nevezte, hogy a NATO a keleti mellett a déli kihívásokra is figyeljen, ahol egyre súlyosabb problémát jelent a terrorfenyegetés, az ukrán gabona hiánya miatt feltételezhető éhínség következtében pedig a migrációs hullámok példátlan megnövekedésére is számítani lehet.

Szijjártó Péter
Magyarország
migráns
ukrajnai menekült

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.