Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Tamás

Szijjártó: Magyarország elsők között tesztelheti a japán Avigan gyógyszert

2020-05-23
16:10
Forrás
MTI
Magyarország az elsők között kapott a Japánban törzskönyvezett Avigan nevű gyógyszerből - mondta Szijjártó Péter Facebookon közzétett bejegyzésében.

A világ számos pontján zajlanak kutatások, amelyeknek az a céljuk, hogy a koronavírus elleni gyógyszert megtalálják - hangsúlyozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Az Avigan orvosság favipiravir összetevőt tartalmaz, amely Japánban hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében - tette hozzá Szijjártó.

A tárcavezető tájékoztatása alapján száz beteg ellátásához szükséges, 12.200 gyógyszer érkezett Magyarországra. A napokban meg is kezdik a betegek gyógyítását ellenőrzött körülmények között, klinikai vizsgálatok keretében, nagy óvatossággal.

Szijjártó Péter
Magyarország
Avigan
gyógyszertesztelés

Most

17:40

Pünkösdhétfő van

Pünkösdhétfő a pünkösdvasárnap fő ünnepet követő nap. Pünkösdkor ünnepli a kereszténység a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját.
15:47, Frissítve: 17:49

Stratégiai jelentőségű a Balkán-áramlat

Bulgáriának és Szerbiának is kulcsfontosságú a gázvezeték kiépítése, hiszen energiabiztonságot és hosszútávú bevételi forrást jelent - állapította meg a szerb elnök és a bolgár kormányfő.

Népszerű