Ugrás a tartalomra
MTI/Szigetváry Zsolt

Szijjártó: Magyarország és Lengyelország minden támogatást megad egymásnak

2020-05-27
19:47
2020-05-27
19:59
Forrás
MTI
Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, lengyel kollégájával két olyan kormányt képviselnek, amelyeket az elmúlt hónapokban is komoly vádak és támadások értek.

Magyarország és Lengyelország a jövőben is minden támogatást megad egymásnak azokban a vitákban, amelyekkel akkor szembesülnek, amikor a járvány után kialakuló új világrend kihívásaira adandó válaszokat keresik - mondta Szijjártó Péter szerdán Budapesten.

A tárcavezető Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterrel tárgyalt, majd a megbeszélést követő sajtótájékoztatón kiemelte: lengyel kollégájával két olyan kormányt képviselnek, amelyeket az elmúlt hónapokban is komoly vádak és támadások értek. Bár ezek megalapozatlan, hazug támadások voltak, egyik országtól, kormánytól sem kértek bocsánatot azok, akik az elmúlt hónapokban folyamatosan vádolták őket - közölte. Hozzátette: ugyanakkor az biztos, hogy ebben a nehéz időszakban is számíthattak egymásra.

Kifejtette: Magyarország és Lengyelország között a barátságon túl stratégiai szövetség is van, a két ország a világpolitikában dilemmát jelentő kérdések tekintetében azonos megközelítést alkalmaz. Kormányaik nemzeti alapon állnak, a nemzeti érdek érvényesítését tekintik első számú feladatuknak, felelősségüknek - mutatott rá.

Július 1-jén egyébként Lengyelország veszi át a visegrádi csoport elnökségét, a bejelentések szerint meg akarják mutatni a világnak és Európának, milyen hatékony ez az együttműködés.

Magyarország
Lengyelország
Szijjártó Péter
támogatás

Most

14:51, Frissítve: 16:53

Foglalkozások az adai Lovasvölgyben

Őseink életébe kóstolhattak bele a gyerekek egy egész napos foglalkozás keretein belül Adán. A helyi Lovasvölgyben nem csak a lovaglás fortélyait, de a lovas íjászatot is megismerhették.

Népszerű