Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Szijjártó: Magyarország történelme legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre

2022.09.21
08:31
2022.09.21
15:56
Forrás
MTI
A magyar külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban, az ENSZ közgyűlése keretében tartott, Ukrajna újjáépítéséről szóló donorkonferencián szólalt fel.

Magyarország történelme legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre, amelynek keretében másfél millió menekültet fogadott Ukrajnából, illetve egyebek mellett kész egy iskola és egy orvosi rendelő újjáépítésére Kijev régiójában - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban, ahol az ENSZ idei közgyűlése keretében tartott, Ukrajna újjáépítéséről szóló donorkonferencia is zajlik. Szijjártó ismertette, hogy a Magyarországon maradni kívánó szülőknek munkát, gyermekeiknek oktatást és egészségügyi ellátást biztosítanak. Szeptember elején több mint négyezer ukrán gyerek kezdte meg az óvodát vagy az iskolát Magyarországon, és mindent megtesznek a nyelvi akadályok leküzdése érdekében.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Magyarország: „Mi magyarok természetesen szomszédos országként leginkább a békében vagyunk érdekeltek. Sajnos azt látni kell, hogy nem biztos, hogy mindenki ezzel a céllal érkezett ide New Yorkba. Szerintem helytelen a megközelítése néhány nyugati barátunknak, hogy még az ENSZ-t sem fogadják el olyan platformnak, ahol lehetne beszélni a béketeremtés lehetőségéről és egyfajta új falat próbálnak építeni kelet és nyugat felé, mintegy ellenezve bármiféle konzultációt a keleti és a nyugati országok között.”

Szijjártó Péter
Ukrajina
humanitárius akció
Magyarország
menekült
New York

Most

13:05, Frissítve: 16:46

Levéltári konferenciát tartottak Szabadkán

Levéltáraink nagyjai, szerepük, eredményeik és jelentőségük témában konferenciát tartottak a szabadkai Városházán. A szerbiai előadók mellett Magyarországról és Horvátországból is érkeztek szakemberek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.