Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Borsos Mátyás

Szijjártó: Magyarország továbbra is segít a nehéz helyzetben lévő országoknak

2020-04-08
20:46
2020-04-21
13:50
Forrás
MTI
Magyarország továbbra is segítséget nyújt majd a nehéz helyzetben lévő környező államoknak az új típusú koronavírus-járvány elleni küzdelemben - jelentette ki Szijjártó Péter Facebook-videójában.

Magyarország külgazdasági és külügyminisztere  az EU-tagországok fejlesztési ügyekkel foglalkozó minisztereinek szerdai videokonferenciája után elmondta, hogy Magyarország ezen tevékenysége teljes mértékben egybevág az Európai Unió ide vonatkozó politikájával.

A Szijjártó Péter  arról számolt be a Facebook-oldalán tartott sajtótájékoztatóján, hogy az európai uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő azért hívta össze a tanácskozást, hogy az EU közösen 15,5 milliárd euróval segítse a szomszédos - nyugat-balkáni, afrikai és ázsiai - országokat a védekezésben. Josep Borrell emellett azt kérte, hogy a tagállamok lehetőség szerint nemzeti szinten is nyújtsanak támogatást a nehéz helyzetű harmadik országoknak.

Szijjártó ezzel kapcsolatban leszögezte: Magyarország a felelős szomszédságpolitika jegyében eddig 600 ezer maszkkal és 30 ezer védőruhával segítette Szerbiát, Horvátországot, Szlovéniát, Észak-Macedóniát és a Boszniai Szerb Köztársaságot. A miniszter rámutatott, hogy a Kína és Magyarország között jól működő légihídon keresztül eddig 36 millió maszk érkezett Magyarországra, valamint egy komplett gépsor is, amelyen havi 2,8 millió maszkot lehet gyártani, ezért az ország elsősorban ezekkel tud jelenleg segíteni.

Magyarország
Szijjártó Péter

Most

21:42, Frissítve: 22:16

20 éves a Juhász zenekar

20 éves fennállását ünnepli a Juhász zenekar, 2000. májusában alakult a társulat. A zenekar az évek során Vajdaság egyik legismertebb, legkiemelkedőbb népzenei együttesévé nőtte ki magát.
18:58, Frissítve: 19:31

Kalmár Ferenc: Legyenek büszkék magyarságukra!

Szeressék, erősítsék és gyarapítsák családjaikat és hazánkat, Magyarországot és a Kárpát-medencét - üzeni a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából Kalmár Ferenc.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.