Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Szijjártó: Megengedhetetlen, hogy újabb migrációs hullámok egészségügyi kockázatnak tegyék ki Európát

2021-01-28
14:17
Forrás
MTI
Magyarország és Lengyelország ezért továbbra is ellenezni fogja a Brüsszel által folyamatosan szorgalmazott letelepítési kvótát - hangsúlyozta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Varsóban.

Az Európai Unióban kettős kihívással szembesülünk most, az egyik az oltóanyagok "rendkívül lassú beszerzése", a másik pedig "a küszöbön álló újabb migrációs hullámok egészségügyi kockázata" - nyilatkozott Szijjártó Péter az MTI-nek az egynapos varsói látogatás tárgyalásainak fő témáiról.

Megengedhetetlennek nevezte, hogy Brüsszel továbbra is a kötelező letelepítési kvótát próbálja ráerőltetni az EU-tagállamokra. "Oltás nélkül lévő emberek százezreinek Európába hozatala újabb lendületet adna a világjárványnak itt", miközben az EU-ba irányuló oltóanyag-szállítások "jóval lassabbak, mint amit előzetesen várni lehetett volna"  - fejtette ki a miniszter.

migráció
migráns
Szijjártó Péter

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.