Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Szijjártó: A nemzetpolitika a külpolitika lelke

2021.12.06
13:31
Forrás
MTI
A magyar külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt számolt be az elmúlt év nemzetpolitikai előrelépéseiről.

A nemzetpolitika a külpolitika lelke, ezért a szomszédos országokkal fenntartott kapcsolat alakításakor a kormány arra törekszik, hogy olyan együttműködés jöjjön létre, amely a magyar nemzeti közösségek élethelyzetét javítja - mondta Szijjártó Péter az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtti éves meghallgatásán. A magyar külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: ha létrejönnek sikertörténetek a szomszédos országokkal, ha létrejönnek olyan közös beruházások, amelyek jó alapot adnak a kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló együttműködésnek, akkor az ebből fakadó hangulatjavulás a két ország között javítja az adott szomszédos ország területén élő magyar nemzeti közösség helyzetét is. A tárcavezető szerint 2021-ben a szomszédos országok közül hattal tovább tudták javítani a kapcsolatokat, Ukrajna az egyedüli kivétel.

Szijjártó Péter
nemzetpolitika
magyar nemzeti közösség
nemzeti összetartozás bizottsága

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.