Ugrás a tartalomra
Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter az eddigi magyar gazdaságpolitika folytatására tett ígéretet

2022.05.18
12:51
2022.05.18
14:21
Forrás
MTI, Facebook
Szijjártó Péter szerint a választási eredmény megerősíti az eddig folytatott gazdaságpolitika helyességét, ezért folytatni kívánják.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter, akit újra jelöltek a tisztségre, erről a magyar Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén beszélt Budapesten. Miniszterjelölti meghallgatásán Szijjártó hangsúlyozta: az a céljuk, hogy megvédjék az eddig elért eredményeket, a magyar emberek és vállalkozások vívmányait. A következő időszakban az autóipar forradalma, az ellátási láncok biztosítása, a globális élelmiszerellátási-válság és az energiaellátás biztosítása jelentik a legnagyobb kihívást - tette hozzá.

Szijjártó Péter szerint a magyar kormány a következő négy évben is elkötelezetten fog dolgozni Magyarország energiabiztonságának garantálásáért. A magyar külgazdasági és külügyminiszter erről az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának ülésén beszélt. Szavai szerint ezért a paksi beruházás felgyorsítása, minél előbbi rendszerbe állítása, az energiahordozókra vonatkozó diverzifikációs törekvések folytatása, és a nemzeti energiaellátás biztonsága melletti következetes európai kiállás fogja meghatározni a kabinet energiapolitikával kapcsolatos álláspontját.

Szijjártó Péter
külgazdasági és külügyminiszter
Magyarország

Most

Népszerű