Ugrás a tartalomra
Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó: Szankciókkal semmi sem oldható meg a Nyugat-Balkánon

2023.03.22
18:33
Forrás
MTI
Kioktatással és szankciókkal nem, kölcsönös tisztelettel viszont igenis lehet eredményeket elérni - írta egyebek mellett Facebook-bejegyzésében a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

A magyar kormány semmilyen politikai okból nem hajlandó feladni az energiaellátás biztonságát, és bár nagy erőkkel zajlik a diverzifikáció, nem áll szándékában kivezetni az orosz forrásokat sem - jelentette ki Szijjártó Péter Bosznia-Hercegovinában, a Milorad Dodikkal közösen tartott panelbeszélgetésen a Trebinjei Energetikai Fórumon. Felszólalásában aláhúzta, hogy Magyarország speciális helyzetben van, mivel nem rendelkezik tengerparttal, és energiafelhasználása túlnyomó részét importálja. Mi a realitások talaján állunk, és a realitás Magyarország esetében azt mondatja, hogy a biztonságos földgázellátás oroszországi források nélkül ma fizikailag lehetetlen. Kitért a Milorad Dodik boszniai szerb vezetővel szembeni esetleges szankciók kérdésére is, és leszögezte, hogy "amíg mi vagyunk kormányon Magyarországon, addig Dodik elnök úr biztosan nem kerül semmilyen szankciós listára". Akik azt gondolják, hogy a Nyugat-Balkánon bármi megoldható szankciókkal, azoknak fogalma sincs a Nyugat-Balkánról - vélekedett Szijjártó.

Milorad Dodik
Szijjártó Péter
Nyugat-Balkán
szankció
energia

Most

13:21

Július elsejétől drágult a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót
08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű