Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Szilágyi: A Kárpát-medencei magyarságnak ki kell állnia a jogaiért

2022.07.04
14:32
2022.07.04
17:01
Forrás
Pannon RTV
A Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj idei joghallgató ösztöndíjasait köszöntötték Budapesten.

A Kárpát-medencei magyarságnak ki kell állnia a jogaiért, a megmaradásért és a szülőföldön való boldogulásért - hangsúlyozta Szilágyi Péter Budapesten. A magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a külhoni magyar joghallgatóknak magyarországi képzést is biztosító, Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj idei ösztöndíjasait köszöntötte. Eddig több mint kétszáz hallgató vehetett részt a programban az egész Kárpát-medencéből - ismertette. Szilágyi Péter elmondta, az idén 30 joghallgató nyert el ösztöndíjat, 22-en Erdélyből, 6-an a Vajdaságból, egy-egy hallgató a Felvidékről és Ausztráliából érkezett.

Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Magyarország: „A célunk ezzel a programmal, hogy jól képzett, a nemzet iránt elkötelezett, a magyar és a többségi állam szerinti szaknyelvet egyaránt ismerő, mindkét országban tapasztalatokat szerzett jogászokkal rendelkezzen a külhoni magyar közösség, továbbá lehetőséget szeretnénk biztosítani a magyar nemzetiségű jogászok közötti szakmai együttműködésre.”

Szilágyi Péter
ösztöndíj
Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj
joghallgató

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű