Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Petr David Josek

Szlovákia újra megnyitotta a határait a kamionforgalom előtt

2020-03-28
18:27
Forrás
MTI
Újra közlekedhetnek a 7 és fél tonnánál nehezebb tehergépjárművek a szlovák közúti határokon - közölte a szlovák rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A pénteki ideiglenes kamionstopot a szlovák rendőrség a határokon létrejött torlódásokkal, illetve az ebből adódó balesetveszély megelőzésének szükségességével indokolta. Szlovákiában több változást is foganatosítanak majd - közölte Igor Matovič. A szlovák miniszterelnök hozzátette: a gyógyszertárak és az állatorvosi rendelők a jövőben mentesülnek a már bevezetett vasárnapi zárvatartás alól. Szigorított higiéniai intézkedések és korlátozások mellett, bővítik azoknak az üzleteknek és szolgáltatóknak a körét, amelyek nyitva tarthatnak. Szlovákiában 292-re emelkedett az új típusú koronavírussal regisztrált fertőzöttek száma, közülük 85-öt kórházban, kettőt pedig intenzív osztályon kezelnek. A betegségben eddig még senki sem halt meg.

Szlovákia
teherautó

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:17, Frissítve: 20:27

6:1-re nyert a topolyai TSC

A Szerbiai Szuperliga 27. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén 6:1-re nyert a topolyai TSC a Javor ellen.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.